Csütörtök, 2021-02-25, 17:19Nyitólap | Regisztráció | Belépés

Körkérdésünk

Értékeld honlapot
Összes válasz: 24

Keresés

Naptár

«  Február 2021  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Belépés

Hirdetés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Életmód Klub Archívum


2011-ben történt:


Januárban a falu művelődésszervezőinek bemutatása történt meg a klub szervezésében, ahol részt vettek a falu képviselői, a polgármester úr, a klubvezetők, és a kölcsönös megismerkedés mellett a falu kulturális életének iránya is körvonalazódott.

2011, tavaszán meghallgattuk, Dr. Török Szabolcs egyetemi docens előadásában, a Testi-lelki fejlődés, élethosszig tartó tanulási folyam című előadását, ezt követően pedig Kőszeginé Titz Marianna volt a vendégünk, Stressz nélkül könnyebb címmel tartott a klub tagjainak és vendégeinek előadást. Kóstoltunk többféle természetből gyűjthető gyógynövényből készített egészséges gyógyteákat. A teákat Takács Ferenc mérnöktanár és Takácsné Kati klubtag mutatta be.


Ebben az évben kirándultunk Fertőrákosra, hajóztunk a Fertő tavon, láttuk a Világörökség részét, a Mytrasz szentélyt, voltunk a történelmi emlékparkban. Az utazásainkat is tartalommal töltjük meg, hiszen mi magunk készülünk fel az utazás során látottak idegenvezetésére.


Köszöntöttük a 25 éves nyugdíjas klubot, ajándékot is készítettünk minden nyugdíjas klubtagnak. „Az Életmód klub nevében jöttünk születésnapot ünnepelni!

Rendhagyó alkalom ez! Hogy miért? Mert most nem egy ember, hanem egy közösség élte meg a 25 évet.

Az emberi közösség pedig ősidők óta a létező legfontosabb dolog.

Az élet egyetlen lényege az egymásra figyelés, hogy kapcsolatokat alakítsunk ki és őrizzünk meg.

Az egyének összetartása, szeretete az, ami előreviszi az emberiséget.

Ezért mindenféle klub, egyesület létezése egyenlő a világ szebbé tételével.

A 25 év, emberi életben mérve fiatal felnőttkor, az életerő és életkedv pezsgésének az időszaka.

Legyenek egészségesek, jókedvűek, örök türelmesek, maradjon meg az időskor optimizmusa, bizakodása, mert példa számunkra az, amit Önök sugároznak felénk.

Az elmúlt évekhez hasonló aktív, programokban bővelkedő, további szép esztendőket kívánunk Önöknek!

Boldog születésnapot Nyugdíjas Klub!” (A köszöntőt Vass Gyuláné mondta el.)


Májusban a falunapon főzött az Életmód klub, karöltve a Nők klubjával és a Na-ná együttessel. A kezdetben borongós idő is széppé vált a délután folyamán, ahol a főzésben a fakanalat Nagy Pál és Nagyné Margit fogta, és a versenyben a finom főztjük az első helyet hozta el. Természetesen a klub tagjai voltak a kukták. A klubok tagjain kívül a jelenlévő nézelődőknek is jutott a finom falatokból.

Augusztusban is összeállt egy rövid időre a klub, - bár a nyár folyamán heti rendszerességgel nem találkozunk, – és részt vettünk egy vidám koreográfival, táncos zenés tornával, Gondosné Kukoricza Kata betanításában a Na-ná együttes által szervezett Szezonzáró standpartin. Böhm Tamás és Kocsis Szilvia, a jelenlegi programszervezők többek között ezt a rendezvényt is nagy odaadással és szakértelemmel töltötték meg, az itt nyaraló vendégek, és itt élők legnagyobb megelégedésére.

2011, novemberében Híres magyar asszonyok címmel történelmi előadást hallgattunk Péller Andrásnétól. Decemberben részesei voltunk a szőci Idősek Otthonában tett látogatásnak.2010-ben történt…


Megalkottuk a működési szabályzatunkat, elkészítettük a támogatási kérelmet az önkormányzat felé, egészségünk megőrzése érdekében jógáztunk.

Részt vett a klub az adventi hétvégeken, kiemelve a 4. gyertyagyújtást, ott kiemelten is segédkeztünk a terem, a műsor, a sütik elkészítésében. Megnéztük Szajki Péter első filmes rendező alkotását faluházi vetítésben, amit a Zánka Tv segítségével vetítettek.


2010. november 16-ától vezetem a klubot 23 fő, akkori klubtag választását követően.

Előtte csaknem 13 évig Loch Ottó alapító, klubvezetőnek köszönhetően működött.

Ottó bácsi munkáját a Zánkai Hírmondó 2010. decemberi számában Takács Ferencné méltatta:


Minden embernek kell, legyen egy feladata, egy titkos küldetése,

mely Istentől való” (Wass Albert)

Már jó ideje, hogy az életmód klubot Loch Ottó (nekünk csak Ottó bácsi) vezette, irányította, terelgette utunkat az egészséges életmód felé. Teljes odaadással szervezte a kirándulásokat, színházi látogatásokat. A klubtagok jöttek- mentek, de Ottó bácsi töretlen lelkesedéssel fogadta mindig az új tagokat is.

Azután történt valami, ami miatt már tavaly arra buzdított minket, hogy gondolkozzunk, ki vegye át tőle a staféta botot. Persze nem vettük komolyan, hisz elképzelhetetlen volt, hogy ne ő fogja össze a csapatot. Pár hete ismét azzal kezdte a foglalkozást, hogy nevet kér, mert ő lemond. Azzal indokolta, hogy az idő elrohant felette, hamarosan 80 éves lesz, elfáradt, bár a kirándulásokat továbbra is szívesen szervezi, tehát segít az új klubvezetőnek.

Mi gondoltuk, megkönnyítjük a helyzetét, és egybehangzóan választottuk meg Vass Gyuláné Margót. Ő szerencsére elvállalta a klub vezetését azzal a megjegyzéssel, hogy Ottó bácsit bármikor várjuk, mint örökös klubvezetőt. Szívesen vesszük javaslatait, tanácsait.

Elgondolkodtunk melyek azok a dolgok, amit ha meghallunk, Ottó bácsi jut eszünkbe. Számtalan ilyet találtunk: hasi légzés, orron át vett légzés, szemtorna, csakrák tisztítása, a fül akupunktúrás pontjai, fejbőr és a kéz masszírozása, mennyei dobszó, és még számtalan ilyen apró szakkifejezés.

Ottó bácsi! Lehet, hogy neked ez volt a titkos küldetésed?


Még nagyon sok kirándulás szervezését, jó egészséget, békességet és minden jót kívánunk Neked!

Copyright MyCorp © 2021 | Ingyenes webtárhely uCoz